Kočioni sistemi, pločice, paknovi, diskovi, doboši

Kočioni sistemi, pločice, paknovi, diskovi, doboši za VW, Audi, Porsche, Seat, Škoda, Mercedes, BMW, Fiat, Citroen, Peugeot, Ford, Toyota, Alfa Romeo

Textar kočioni sistemi  www.textar.com

Textar kočioni sistemi

Textar kočioni sistemi

Textar kočioni sistemi

Textar kao najpoznatiji i najrespektabilniji brand TMD Friction Grupacije vodeći je dobavljač kočionih sistema najpriznatijih svetskih proizvođača automobila.

Također, Textar proizvodi širok asortiman zamjenskih disk pločica, pakni i kočionih diskova za putnička i dostavna vozila, a sve ih karakterizira:

  • vrhunska kvaliteta koja odgovara kvaliteti prve ugradnje
  • sigurnost i dobra izvedba
  • sofisticirana udobnost kočenja
  • dugi vijek trajnosti.

Textar godišnje proizvede više od 220 miliona kočionih pločica za putnička i komercijalna vozila, s tendencijom rasta proizvodnje na 270 miliona, a razvoj kvalitetnog Textarovog kočionog proizvoda traje od jedne i pol do dvije godine. 34 % proizvedenih obloga namenjeno je prvoj ugradnji u tek proizvedena vozila, 29 % Textarovog kočionog programa namenjeno je tržištu originalnih delova, dok je 37 % obloga namenjeno tržištu zamenskih delova. Budući da svako vozilo ima poseban zahtev vezan za kočioni deo Textar kočione pločice izvedene su iz 200 različitih receptura.
Neke od njih sadrže i do 25 različitih sirovih materijala, koji su posebno odabrani kako bi udovoljili različitim zahtevima i specifičnostima pojedinog vozila. Svako vozilo ima svoj specifičan kočioni sastav, specifičnu snagu, opterećenje i kočione karakteristike i to je ono na čemu Textar bazira svoja testiranja i proizvodnju pločica jednakih originalno ugrađenim delovima. TMD specifikacije po kojima se proizvodi Textar kočioni program određuju čak i zahtevniji standardi za testiranje nego što je Europski test standard koji odobrava zamensku pločicu ECE R90.


Trw kočioni sistemi www.trw.com

Trw kočioni sistemi

Trw kočioni sistemi

Trw kočioni sistemi

Kao najveći proizvođač automobilske sigurnosne opreme na svetu, sav Lucas proizvodni asortiman odnedavno pripada TRW brendu. Svi proizvodi iz TRW asortimana su dizajnirani i napravljeni kako bi zadovoljili OE standarde (Original Equipment). TRW proizvodi su testirani do krajnjih granica u laboratorijskim uslovima i na putu kako bi zadovoljili najviše standarde.

TRW Automotive je vodeći dobavljač delova, tehničke i dijagnostičke podrške proizvođačima automobila (GM, Ford, Nissan, VW, itd.) kao i ukupnom tržištu potrošnih autodelova.

KOČIONI SISTEMI

LUCAS - TRW ima u ponudi najširi spektar disk pločica za primenu u svim automobilima na tržištu. TRW je proizveo više ABS (anti-lock braking system) sistema od bilo kojeg drugog proizvođača na svetu i vodeći je proizvođač disk pločica i komponenata.

DELOVI TRAPA

LUCAS - TRW je vodeći u dizajnu, razvoju, proizvodnji i integraciji zglobnih spojeva i trapnih sistema za putnička vozila. Imajući direktan odnos sa svim većim proizvođačima automobila TRW razvija i proizvodi sve veće delove upravljačkih i trap sistema uključujući i trapovne kuglične zglobove, TIE ROD ENDS, AXIAL RODS, TRACK CONTROL ARMS AND STABILISER LINKS. Razvoj svih ovih individualnih elemenata osigurava TRW-u održavanje globalnog uvida u kompletni upravljački sistem i sistem ogibljenja.


Ate kočioni sistemi www.ate.de

Ate kočioni sistemi

Ate kočioni sistemi

Ate kočioni sistemi

ATE je najpoznatija robna marka nemačke firme Continental Teves-jednog od najvećih svetskih proizvođača kočionih sistema.

I originalni i zamenski ATE kočioni delovi dizajnirani su tako da odgovaraju tehničkim karakteristikama svakog pojedinačnog vozila i u skladu su s najvišim standardima kvaliteta, nametnutim od strane međunarodne automobilske industrije. Originalni ATE kvalitet nudi maksimalnu sigurnost u bilo kojoj situaciji vožnje, jer garantuje optimalno kočenje. Zbog kvaliteta kojim se odlikuje ATE kočioni program, ovaj brand je najčešće prvi izbor proizvođača automobila, zbog čega je dobio lidersku poziciju na svetskom tržištu, posebno u oblasti kontrole kočenja (hidraulika) i kočnica točkova. Informacija kojom se dokazuje da se ATE izdiže od svoje konkurencije u pogledu razvoja proizvoda i ulaganja u kvalitet je ta da ATE koristi 160 različitih mešavina materijala za proizvodnju disk pločica, dok konkurencija obično koristi 4-5 različitih mešavina.  

Iz ATE kočionog programa izdvajamo novi inovativni proizvod – zaštitnim slojem presvučeni kočioni disk. Ovaj zaštitni sloj disku osigurava optimalne frikcione karakteristike i ujedno ga štiti od rđe, koja nastaje usled vlage i drugih atmosferskih uticaja kojima je disk izložen. Zaštitni sloj sadrži materijale koji su kompatibilni okolini, a proizvodi ostaju nepromenjeni i nakon instalacije. Takođe, strogo kontrolisan proizvodni proces osigurava da su odstupanja u debljini diskova minimalna. ATE presvučeni diskovi ne znače samo sigurnost i posebnu snagu kočenja, nego imaju i dobar izgled i dugotrajnu otpornost na rđu.


Lpr kočioni sistemi www.lpr.it

Lpr kočioni sistemi

Lpr kočioni sistemi

Lpr kočioni sistemi

LPR - Italijanski lider u proizvodnji kočionih sistema i hidraulike, odlikuje se izuzetnim kvalitetom svojih proizvoda koji podrazumeva korišćenje tehnologije visokog standarda i 100% kontrolu kvaliteta sirovina, komponenti i na kraju gotovog proizvoda.
LPR poseduje veliki broj sertifikata koji dokazuju postovanje normi kvaliteta i jedini je Evropski proizvodjač kočionih paknova i pločica kome je Nemacki TUV dodelio značajnu ECE R 90 homologaciju (visoka tehnologija u procesu proizvodnje, rigorozni testovi kontrole, kontinuirani razvoj i istraživanje u domenu unapredjivanja kvaliteta proizvoda).

U ponudi su:

Kočioni sistem;
- paknovi
- diskovi
- pločice
- doboši

Hidraulika;
- kočioni cilindri
- cilindri kvačila
- kočiona creva

Homokinetički zglobovi


Jurid kočioni sistemi www.jurid.de
Jurid kočioni sistemi

Jurid kočioni sistemi

Kočioni sistemi nemačke marke Jurid već gotovo sto godina drže prvenstvo u kočnim sistemima vozila. Jurid drži najveći broj prvih ugradnji u vozilima. Zahvaljujući trima klasama kočionih pločica i obloga koje nudi u više od hiljadu kataloških brojeva, Jurid je našao primenu u gotovo svim putničkim i kombi vozilima. Kvalitet pločica D u potpunosti zadovoljava kočione kvalitete te je namenjena vozilima niže klase. Kvaliteta J je namenjena svim vozilima te je kao takva našla mesto u ugradnji kočnih sistema gotovo svih vozila. U želji da udovolji svim kupcima, firma Anet d.o.o. u svojoj ponudi ima i Jurid J-AS kvaliteta koja je zamišljena kao top kvalitet, bolji i od „originala“ no ne nudi se za sva vozila. U svom razvoju su mnogi kataloški brojevi iz J kvaliteta prešli u J-AS.

Razvojni tim stručnjaka stalno radi na što boljim kočnim osobinama uz naglasak na očuvanju okoline te ljudskog zdravlja. Kvalitet kočionih pločica i obloga se ne ogleda u velikom koeficijentu trenja već u postojanosti te vrednosti pri temperaturama od -30 pa do +400 stepeni, do koje temperature se kočione pločice intezivnom upotrebom zagreju.  
U kočionim diskovima i bubnjevima Jurid takođe drži prvenstvo kako širinom tako i kvalitetom ponude.


Remsa kočioni sistemi www.remsa.com
Remsa kočioni sistemi

Remsa kočioni sistemi


Topran kočioni sistemi www.pries.de
Topran kočioni sistem

Topran kočioni sistem