Amortizeri

Amortizeri za VW, Audi, Porsche, Seat, Škoda, Mercedes, BMW, Fiat, Citroen, Peugeot, Ford, Toyota, Alfa Romeo

Bilstein amortizeri  www.bilstein.com
Bilstein amortizeri

Bilstein amortizeri

BILSTEIN je godinama sinonim visokog kvaliteta i visokih performansi na polju moto sporta, Bilštajn je danas partner renomiranih proizvodjača automobila, kao što su mercedes, audi, vw, ferrari, general motors, maserati, porsche, subaru..

Bilstein daje garanciju za svoje proizvode u toku 2 godine bez obzira na kilometražu

Karakteristike amortizera:

1. Funkcija i zadatak
Jedna od glavnih zadataka amortizera jeste da konstantno drže točkove na putu i da prenose silu upravljanja i kočenja vozila na putu za vreme vožnje. Gubljenjem kontakta sa drumom postoji realna opasnost od gubljenja kontrole nad vozilom. Zbog toga su amortizeri, kada govorimo o sigurnosti, jedan od najvažnijih delova vašeg vozila.

2. Trajnost i izdržljivost
Dugotrajno korisćenje, prenaprezanje amortizera, korozija, voda i so na putu, mogu uticati na pravilno funkcionisanje amortizera. U zavisnosti od uslova na putu, amortizeri nakon predjenih 60.000 – 80.000km nemaju više početni 100%-ni učinak. To znači da u proseku 14.5% vozila (svako sedmo vozilo) koja su već prešla 100.000 km ili imaju prosečnu starost preko 5 godina, imaju neispravne amortizere.

3. Sigurnost
Pri brzini od 80km/h istrošeni amortizeri produžuju zaustavni put za 2-3 metra u poredjenju sa solidnim neistrošenim amortizerima. Vozilo u krivinama takodje postaje nestabilno ako amortizeri pokazju znake starenja. Za razliku od novih amortizera, testovi sa amortizerima koji si pružali samo polovinu učinka od uobičajene potisne sile, pokazali su da zadnje gume na neravnim putevima i u oštrim krivinama ne prijanjaju na put zbog transverzalnih (poprečnih) sila ubrzanja.

4. Elektronika
Amortizeri slabog kvaliteta umanjuju kvalitet modernih elektronskih komponenti kao što su ABS, ASR ili ESP (sastavi elektronske stabilnosti). Za vreme kočenja na neravnom putu, pri brzini od 80km/h, kod vozila koja imaju ABS I neispravne amortizere zaustavni put se produžava za oko 5 metara u odnosu na vozila koja nemaju ABS, a takodje imaju neispravne amortizere.


Bilstein amortizeri www.zf.com
Sachs amortizeri

Sachs amortizeri

Uspeh branda Sachs baziran je na beskompromisnoj inovativnosti koja je kombinirana s najvišom ekspertizom u razvoju i proizvodnji kvačila, i najvećom mogućom kvalitetom.

Sachs je robna marka firme ZF koja postoji već više od 112 godina, i jedan je od najvećih dobavljača kvačila za automobilsku industriju s ukupnim godišnjim prometom od 12 milijardi eura. S više od 60.000 zaposlenih širom svijeta, firma snabdeva proizvođače vozila kao i slobodno tržište zamjenskih dijelova. Kvačilo omogućava udobno pokretanje vozila iz stanja mirovanja i zaustavlja prijenos snage od motora do dijelova za transmisiju u trenutku mijenjanja brzina ili kad je vozilo u praznom hodu. Kako je kvačilo spona između motora i dijelova za prijenos snage i vrlo važan sigurnosni dio svakog automobila, Sachs kvačila su razvijena tako da garantiraju pouzdan prijenos snage i mijenjanje brzina bez poteškoća. Kvačilo se uglavnom sastoji od lamele, korpe i potisnog ležaja, iako ima i različitih konstrukcija kvačila ovisno o potrebama aplikacija. Svi dijelovi kvačila su usklađeni tako dosegnu isti radni vijek. U slučaju da se neki od dijelova pokvari, obvezno se sugerira promjena kompletnog kvačila. Iz tog razloga, Sachs je kreirao idealno rješenje s velikim asortimanom setova kvačila, koji uključuju i mast za lakšu ugradnju. Sachs kvačila su vodeći proizvodi na današnjem globalnom tržištu autodijelova zbog svoje iznimne kvalitete i dugog vijeka trajnosti, što potvrđuje i informacija da 35 000 kvačila i 16 000 potisnih ležajeva napušta firmu svaki dan. Ti dijelovi su dostupni u više od 5000 varijanti u kvaliteti originalne opreme.


Alko amortizeri www.al-ko.es/
Alko amortizeri

Gabriel amortizeri  
Gabriel amortizeri Gabriel amortizeri